ПРОСЛАВА ЕПАРХИЈСКЕ СЛАВЕ
ЕПАРХИЈЕ ГОРЊОКАРЛОВАЧКЕ

Поводом прославе славе Епархије горњокарловачке на дан Светог Свештеномученика Саве горњокарловачког ( 17. јул 2008 год.) Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Николаја Мириликијског у Карловцу, служио је Његово  Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г.Г. Јоаникије уз саслужење Епископа далматинског Г.Г. Фотија, Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима као и свештенства и монаштва епархија далматинске, будимљанско-никшићке и  горњокарловачке.

Епископ горњокарловачки Г..Г. Герасим поздравио је све госте и присутне вернике а затим у  литургијској беседи Епископ будимљанско-никшићки Г.Г. Јоаникије говорио је о Светом Свештеномученику Сави, који је у тешким временима остао уз свој народ и пострадао мученичком смрћу, да би га данас у литургијском сабрању прослављали као свог заступника пред Господом.

Епископ Јоаникије подсетио је у својој беседи на још једног великог Епископа ове мученичке Епархије, Симеона Злоковића који је у комунистичко време управљао Епархијом горњокарловачком и подизао из пепела након великих страдања народа и свештенства у Другом светском рату,

У манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком Епархија горњокарловачка уз саорганизацију Већа Српске Националне Мањине Карловачке жупаније за све госте приредила је и трпезу љубави.

преузето са: www.eparhija-gornjokarlovacka.hr

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio