ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ УПРАВЕ МАНАСТИРА КРКЕ
ПОВОДОМ ЗЛОНАМЈЕРНОГ ТЕКСТА

 

„У МАНАСТИРУ КРКА ТУГА ЗА КРАЈИНОМ“

 

          Братство манастира Крке након своје Славе а у вези злонамјерног текста у Слободној Далмацији од 20.08.2008.г. даје своје званично саопштење:

          Манастир Крка се бави очувањем светоотачког предања и традиције православне Цркве и у том смислу жели да очува добре односе са свим људима који су у било ком погледу упућени на наш манастир.

Поред тога ми смо непрестано изложени шиканирању, вређању и понижавању од медија који злонамјерно покушавају да нас представе као људе који су национално и вјерски нетолерантни. Сматрамо да досадашњим својим радом нисмо заслужили такав однос хрватских медија, јер смо увијек излазили у сусрет и коректно и хришћански смо се односили према њима.   

Поменути текст у Слободној Далмацији покушава да баци сенку на највећи вјерски скуп православних Срба у Републици Хрватској који је био за све добронамјерне људе скуп мира, духовне радости и којим је доминирала прослава Преображења Господа Исуса Христа на Тавору. Међутим ми се надамо да поменути текст неће успјети да баци сјенку на прославу празника Преображења Господњег у манастиру Крки, јер је истина увијек изнад лажи и светлост изнад таме, на жалост свих нетолерантних људи попут новинара Жељка Хуљева и њему сличних.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio