МОНАШЕЊЕ У МАНАСТИРУ ТРОЈЕРУЧИЦЕ У ШИБЕНИКУ

Уочи празника Рођења Пресвете Богородице (20.09.2008.год.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије, служио је, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије далматинске, вечерње богослужење у параклису Тројеручице у Шибенику.

 

У оквиру овог празничног вечерњег богослужења Епископ Фотије је замонашио четири сестре искушенице сестринства Тројеручице и то искушенице Љубинку, Марту, Кристину и Слободанку, давши им монашка имена Екатарина, Матрона, Ксенија и Анастасија.

 

После извршеног обреда монашења, Епископ Фотије је говорио о смислу монашког подвига у Цркви Христовој, истакавши, између осталог, да монаси нису ни изнад ни изван Цркве, већ да су они аутентични, доследни хришћани, који се у своме животу труде да живе по јеванђељским заповестима и да, носећи крст свој, ходе за Христом, постајући на тај начин светлост овога света.

 

Ово монашење је велики благослов за далматинску Епархију и за сестринство Тројеручице у Шибенику, јер улива веру и наду у препород духовнога живота у Далмацији, као и непоколебиво сведочење истине Православља и Васкрсења Христовог.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio