ПОСЈЕТА МАНАСТИРУ КРКИ

 

          Дана 26. септембра 2008.г. Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије сусрео се са г. Станком Јанићем Државним тајником у Министарству регионалног развоја, шумарства и водног господарства у манастиру Крки. У току сусрета г. Станко Јанић је упознао Епископа Фотија са динамиком обнове парохијских домова у Епархији далматинској. У кратком времену требало би да се заврши обнова седам порушених парохијских домова у које би требали да се уселе свештеници који тренутно живе као подстанари у својим парохијама. Епископ Фотије је захвалио г. Јанићу на бризи око обнове црквене имовине истакнувши да је још велики број цркава и парохијских зграда које би требало обновити.

          У поподневним часовима манастир Крку су посјетили амбасадор Белгије у РХ г. Marc de Schoutheete de Tervarent и представник УНХЦР-а у Р.Х. г. Wilfried Buchhorn и г. Илија Крнета савјетник министра МУП-а и њихови сарадници. Братија манастира је госте упознала са историјом манастира и богословије, а нарочито са животом у манастиру након повратка братије 1998.г. Наиме ова година је мали јубилеј у манастиру Крки јер је ове године 10- годишњица повратка монаха у манастир. У току посјете гости су обишли манастирску цркву и староримске катакомбе које се налазе испод олтара цркве. Угледни гости су се нарочито интересовали за манастир као туристичку дестинацију, јер су упознати да велики број туриста из ЕУ у туристичкој сезони посјећује манастир.

          Након обиласка манастира гости су у манастирској гостопримници послужени и на крају сусрета им је дарована монографија манастира Крке као успомена на посјету манастиру.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio