АПЕЛ ЗА ОБНОВУ ЦРКВЕ У ГОЛУБИЋУ

Драга браћо и сестре,

Кроз своју богату и страдалну историју православни Срби у Далмацију су живели заједно са својим светињама - Црквама и манастирима. Како је било народу, тако је било и нашим црквама. Када је страдао народ, страдале су и цркве, али се исто тако народ духовно обнављао и развијао када су обнављане и украшаване наше православне светиње по Далмацији.

 

          Тако је, хвала Богу, дошао ред и на темељну реконструкцију и обнову цркве светог архиђакона Стефана у Голубићу (1462. г.), за коју је већ 2007. године формиран Одбор за санацију цркве, у који су укључени како људи који сада живе у Голубићу, тако и они који су, надамо се, привремено у избеглиштву широм света.

 

          Српска правослвна епархија далматинска и парохија Голубић апелују на све православне Србе из Голубића, али и шире гледано читавог книнског краја, да се укључе у ово велико добротворно дело, јер је као што добро знате обнова наших цркава је темељ будућности и опстанка нашег народа у распетој Далмацији.

 

          Свим добротворима и приложницима за обнову цркве у Голубићу желимо благослов Божији и помоћ и заштиту светог архиђакона Стефана.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio