ОБНОВА ЦРКВЕ СВ. АРХАНГЕЛА МИХАИЛА
У ОТИШИЋУ

 

          У суботу (29.11.2008.г.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије у пратњи игумана манастира Крке архимандрита Германа обишао је храм св. Архангела Михаила у Отишићу, на коме су завршени радови на кровној конструкцији. На самом црквишту Епископ Фотије се упознао са даљим током радова то јест са предстојећом унутрашњом адаптацијом храма, као и са радовима на спаљеној братској кући.

          Отишић је био највеће село на територију далматинске Епархије настањено православним Србима са 400 домова верника, а сада на жалост има само 18 становника и то људи старије доби. Поред цркве која сада хвала Богу има нови кров скоро да ниједна српска кућа нема крова, па све заједно личи на „мерзост запустјенија“. Међутим и поред тога ми се надамо да ће обнова храма светога Михаила помоћи повратку православних Срба у Отишић и читаву врличку општину.

          Епархија далматинска као и црквена општина Отишић на челу са својим свештеником о. Драганом Михајловићем, апелује на све православне Србе овога краја да помогну обнову ове дивне светиње цркве светог Архангела Михаила, како би се уз обнову цркве вратио живот и у ово до скора велико и дивно место Отишић.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio