БАДЊИ ДАН У ЕПАРХИЈИ ДАЛМАТИНСКОЈ

На Бадњи дан (06.01.2011.г.) по традицији на богослужењима,  окупио се велики број православних Срба у свим црквеним општинама и манастирима Епархије далматинске.

Његово Преосвештенство Епископ далматински Господин Фотије, уз саслужење шибенског свештенства, служио је на Бадњи дан Свету литургију у Саборном храму у Шибенику. Светој Литургији је присуствовао велики број вјерника шибенске парохије од којих се већи дио њих причестио.

Истог дана након вечерњег Богослужења у Саборном храму, Епископ Фотије је благословио бадњак и гранчице бадњака које су по завршетку Богослужења дијељене народу, који се и ове године сабрао у великом броју. Након благослова Епископ Фотије се обратио сабраном народу бесједом у којој је говорио о значају Христовог Оваплоћења за наше спасење, као и о потреби сталног учествовања у животу Цркве нарочито у Светој Евхаристији. По завршетку бесједе и подјеле благословених гранчица бадњака, настављено је са дружењем у порти храма уз послужење које су припремили вјерници шибенске парохије.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio