СВЕТА ЛИТУРГИЈА У КНИНУ

 

На празник Светог архиђакона Стефана (09.01.2011. год.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Книну.

У својој беседи Епископ Фотије је, честитајући свима Божић, истакао, да су се већ од Рођења Христовог људи поделили у две групе – прве, који се радују Христовом доласку у свет, као што су били витлејемски пастири и други благочестиви људи свих времена до данас; и друге, који се томе догађају нису обрадовали, као што су били фарисеји и безумни Ирод и њима слични до дана данашњега. Та подела настаје због тога што Христос долази у овај свет као Спаситељ, али и као Судија, па се Христу не радују људи који немају чисту савест, нити они који живе у безакоњу и тами греха.

Поред тога, Епископ Фотије је нагласио и велики значај предстојећег пописа становништва, који ће бити у априлу 2011. године. Епископ је рекао да наши верници не треба да се плаше на овом попису изјаснити се као Срби православне вере, јер је то основно демократско право у свакој држави. Предстојећи попис становништва ће бити од многоструког значаја за Србе и њихов статус и права у Р. Хрватској.

После свете Литургије за све госте приређена је трпеза љубави у просторијама Црквене општине Книн.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio