ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У КИСТАЊАМА

 

        Већ неколико година Српска православна Црквена општина Кистање у сарадњи са Српским културним друштвом „Просвјета“ и Вијећем српске националне мањине из Кистања организује прославу Светог Саве.

        По већ устаљеном обичају прослава почиње вечерњим богослужењем на ком присуствује Епископ далматински Г.Г. Фотије са свештенством и монаштвом Епархије далматинске. Ученици вјеронауке рецитују стихове који су посвећени највећем просвјетитељу рода српског светом Сави, а потом се прослава светог Саве наставља у просторијама СНВ-а и Просвјете.

        И ове године владика Фотије је присуствовао прослави и благословио присутне Србе светосавце из Кистања и околине пожељевши им да иду путем светога Саве који није нимало лак, али је једини пут који води ка Христу. То нарочито знају Срби Далматинци који су увијек ходили путем светога Саве и нису дозвољавали да их лажни учитељи уче и поучавају, него су чували своју вјеру по сваку цијену. Знали су Срби да их је светосавска идеја очувала да се не отуђе од праве и истинске вјере и да не постану служитељи лажног бога и лажне вјере.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio