САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ЕПАРХИЈЕ ДАЛМАТИНСКЕ

Српска православна Црква епархија далматинска је приморана по ко зна који пут да се на овај начин обрати јавности због медијског линча који доживљава како свештенство, тако и народ ове епархије. Последњи медијски напади на свештеника Петра Јовановића којега су крајње недобронамјерни медији оптужили да је физички напао и изударао малољетника су превршили сваку мјеру некоректности и безобразлука.

Оптужени свештеник већ 10 година живи у згради Црквене општине у којој живи и један заштићени станар који врши терор над свештеником и његовом породицом са циљем да се додвори локалним моћницима доказујући своју лојалност на тај начин. Ријеч је о унуку некадашњег рашчињеног свештеника, који сад покушава да нападом на Српску Цркву докаже своје несрпско и неправославно поријекло и на тај начин буде „потурица већи од Турчина“ или „католик већи од папе“. Он сад користи у ту сврху и своје малољетно дијете које је наговорио да да исказ како га је свештеник тукао.

Када је свештеник Петар тражио било какав доказ од доктора да је дијете повријеђено рекли су му да је ријеч о лакшим тјелесним повредама. Тад је свештеник затражио да види написмено потврду о прегледу од стране више доктора, међутим већ су сви медији пренијели вијест и полиција је позвала свештеника на разговор. Након тога „забринути“ новинари опсиједају парохијски дом и цркву у Задру која им до сад није била интересантна када су је фашистичким графитима „украшавали“ малољетници и друге особе које не могу одговарати пред судом. Сваки напад на Србе је напад од стране тих особа.Заиста чудно!!!

Српска православна парохија задарска у свом допису Епархији далматинској одговорно тврди да свештеник Петар Јовановић није имао никакав физички контакт са малољетником Робертом Јавором, него је само дошло до вербалног сукоба у ком су свештеник и његова супруга по ко зна који пут вређани на  вјерској и националној основи у згради Српске православне црквене општине Задар у којој живе, а у којој бесправно борави породица Јавор. Сама ова чињеница је сваком нормалном човјеку јасна, осим онима који су изрежирали цијели овај догађај.

 

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio