СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПУЛИ

На Томину недељу  (01. маја 2011. г.) у Пули је служена Света архијерејска Литургија. Литургију је служио Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански Г.Г. Јован уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа далматинског Г.Г. Фотија и Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима, те свештенства и монаштва епархија далматинске и горњокарловачке.

Светој архијерејској Литургији су присуствовали и ученици богословије Света Три Јерарха из манастира Крке. Они су у склопу научно-васпитне екскурзије која је трајала два дана посјетили манастир Гомирје, Српске Моравице, православне храмове  у Ријеци, храм у Пероју и у Пули. У повратку посјетили су и саборни храм Светог Николаја у Карловцу и манастир Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком.

Ова екскурзија је имала за циљ да се обиђу српске православне светиње у Хрватској и да се ученици упознају са историјом, традицијом и културом српског народа у Истри и Приморју. Професори и ученици богословије изражавају своју захвалност Епархији горњокарловачкој и свештеницима свих манастира и  парохија које смо посјетили на дочеку и братској љубави коју су исказали.

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio