УРЕЂЕЊЕ ГРОБЉА У БОБОДОЛУ

Бободол је једно мало село у проминском крају, на путу Книн-Оклај, у блиској прошлости једно од богатијих села. Прије рата село је бројало између четрдесет и педесет домаћинстава, а према попису становништва из 1991.године имало је 210 становника. Становници Бободола углавном су били запослени у Книну и Дрнишу. Бавили су се сточарством, воћарством и другим дјелатностима, ради што бољег свог живота.

Бободол је у саставу врбничке парохије, тако да су бободолчани дубоко везани за Врбник и храм Св. Николе.
Село је у последњем рату уништено и спаљено а његово становништво прогнано. Данас у њему живи неколико житеља православне вјероисповијести. Село се почело обнављати, али процес повратка пријератног становништва је успорен. Бободолчани су се разишли на све стране земљине распрострањености, оставивши за собом своје домове, своје гробове и очеве, који су у шикаре зарасли, своју историју.
Подаље од села, у равничарском кршу, налази се сеоско гробље, које је запуштено и неуређено као и пут до њега (може се само пјешице доћи). Зато смо вољни, да покренемо акцију уређења гробља и пута до истог. Позивамо, првенствено расијане бободолчане, да се укључе у ову акцију, а затим и друге људе добре воље. За све информације обратити се надлежном свештенику Сави Мајсторовићу на тел. 098 993 82 03.

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio