СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЕРВЕНИКУ


      
На празник светог великомученика Пантелејмона (09.08.2011.г.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог оца Николаја у Ервенику. Већ по традицији православни Срби Ервеника и околних мјеста се сабирају на овај дан у храму који су подигли њихови преци, а који је тренутно у фази обнове. Овај празник је сабор у Ервенику, јер се много православних Срба љети окупља у овом мјесту и уопште у Далмацији.

По благослову Епископа Фотија а залагањем ервеничана из Србије, Републике Српске и дијаспоре прије двије године започела је обнова овога храма и тренутно се планира унутрашње уређење и фрескописање у старом византијском стилу. Поред обнове храма у плану је и обнова братске куће и парохијског дома.

У својој бесједи Епископ Фотије се захвалио свим донаторима и добротворима овога храма и позвао све који су у могућности да својим прилозима наставе ово велико дјело на славу Божију и понос Срба Буковице.

Након Литургије за све присутне је у братској кући приређена трпеза љубави на којој се надлежни парох Александар Вујко захвалио Епископу и свим добротворима који су помогли обнову храма.

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio