ПРОСЛАВА СВЕТЕ ПЕТКЕ У БЈЕЛИНИ

       На празник преподобне матере Параскеве (27.10.2011.г.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештентва и монаштва Епархије далматинске у цркви свете Петке у Бјелини.

       У својој беседи Епископ Фотије је говорио о животу преподобне матере Параскеве, једне од најпоштованијих светитељки у православној Цркви, која је читав живот провела у јорданској пустињи подвизавајући се слично светом пророку Илији и светом Јовану Крститељу. Њене свете мошти се данас налазе у граду Јашију у Румунији.

       После Свете Литургије пререзан је славски колач и приређена је трпеза љубави код г. Драге Марунића из Бјелине. За трпезом љубави било је речи о обнови цркве свете Петке у Бјелини, па је у том циљу формиран грађевински одбор за обнову овога светога храма на челу са надлежним свештеником протонамесником Ђорђем Веселиновићем који сачињавају: Предраг Марунић, проф. Ђуро Медић, Бранко Калањ, Невен Чотра и Младен Калањ.

       Молимо све људе добре воље из Бјелине и бенковачког краја да се укључе у обнову ове дивне светиње цркве свете Петке у Бјелини. Ваше добровољне прилоге можете уплатити на рачун:

 

кунски: 2402006-1100579043

IBAN: HR8424020061100579043

SWIFT CODE: ESBSHR22

код Erste & Steiermärkische Bank

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio