СВЕТА ЛИТУРГИЈА У КРКИ

У недељу (11.12.2011.) Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Крки и том приликом у чин чтеца произвео четворицу ученика Богословије Света Три Јерарха.

У својој беседи Епископ Фотије је тумачио јеванђелску причу о безумном богаташу. Данашњи свет личи на овог богаташа из приче коме су се ризнице почеле рушити. Савремени човек се у највећој мери окренуо земаљском богатству и не мисли на смрт и на Суд Божији. Наша Света православна Црква непрестано нас подсећа на то и позива нас да се богатимо јединим истинским богатством, а то је Бог.

После Свете Литургије на питање неког од присутних верника како коментаришете изјаве Вука Драшковића о Косову Епископ Фотије је кратко рекао да: „...није случајно да је народ већ Вука назвао Вук Бранковић-Драшковић не само због његове антисрпске и антикосовске политике, већ и због његове недавне хуле на мученичку светосавску Цркву и Свети архијерејски Синод, потврђујући ону народну да не пада ивер далеко од кладе“.

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio