ГОДИНА 2004.

ГОДИНА 2005.

ГОДИНА 2006.

ГОДИНА 2007.

ГОДИНА 2008.

ГОДИНА 2009.

ГОДИНА 2010. 

ГОДИНА 2011.

ГОДИНА 2012.

 

   

 

ПРИЛОЗИ ЗА НОВИ МАРТИРИЈУМ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ  ЦРКВЕ И ПРАВОСЛАВНИХ СРБА ЕПАРХИЈЕ ДАЛМАТИНСКЕ

 

      ГОДИНА 2012.

НАПАД НА ПАРОХИЈСКИ ДОМ У ВРЛИЦИ

12.08.2012.

У ноћи између 12. и 13. августа 2012. године десио се вандалски напад на обновљени српски православни парохијски дом у Врлици. Том приликом је разбијено стакло на улазним вратима парохијског дома, а видљиви су и трагови покушаја насилног уласка у дом.

О томе је обавијестио полицију надлежни парох јереј Борис Медак , а истрага је у току.

Description: F:\MOVIE\web\Images\P1.jpg

ПОКРАДЕНА ЗВОНА НА ХРАМУ
СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ЛИШАНИМА ТИЊСКИМ

28.04.2012      

У ноћи између 28. и 29. априла 2012.г. непознати починитељи су украли два звона са цркве свете Тројице у Лишанима Тињским. Надлежни свештеник протонамјесник Љубомир Црнокрак је одмах обавијестио полицију, која је по пријави извршила увиђај и истрага је у току.

Description: F:\MOVIE\web\Images\P1.jpg

НАПАД НА ЦРКВУ СВЕТИХ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА
У КИСТАЊАМА

06.01.2012.

На Бадњи дан (06.01.2012.г.) у раним јутарњим часовима непознати починиоци извршили су покушај паљења храмовних врата на храму светих Кирила и Методија у Кистањама. Том приликом, скинута је с храма застава Српске православне Цркве о чему сведоче покидани канапи који су носили заставу. О свему је обавијештена полиција која је извршила увиђај и поднета је пријава против непознатих починиоца. Ово је већ други пут да је застава Српске православне Цркве скинута са храма у Кистањама и да су вандали покушали да на овај начин уплаше преостало српско становништво у Буковици. Два пута је застава српске националне мањине скидана испред зграде општине иако српска мањина има право да своја обележја истиче у местима у којима има одређени проценат становништва. Пошто ни један пут нису пронађени починиоци, они су охрабрени да наставе са дивљачким нападима на Србе јер знају да неће бити санкција а у Бога и Божју правду не верују иако редовно одлазе у свој храм испред којег виси застава државе Ватикан коју никад нико није склонио иако су Кистање место у којем није живело пре рата ни један проценат римокатолика, а и данас су Срби већина.

 

 

 

 

 

 

* КОНТАКТ -:_:- KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio